УДРУЖЕЊЕ РОМА И ОВЕ ГОДИНЕ У KАМПАЊИ ПРОТИВ НАСИЉА

Удружење Рома Нови Бечеј уличном акцијом у центру насељеног места и ове године је на данашњи дан обележило годишњу, глобалну кампању „Једна милијарда устаје против насиља“ која настоји да скрене пажњу на проблеме насиља, експлоатације и дискриминације жена у целом свету, објашњава Весна Ћеримовић, активсткиња Удружења Рома Нови Бечеј:

„Узимамо у обзир чињеницу да светска популација броји преко 7 милијарди људи, а међу њима у овој ситуацији наћи ће се чак милијарду девојака и жена. Желимо да укажемо на то да свака друга жена у Србији проживљава насиље. Данас делимо материјале о насиљу уопште, о сексуалном, физичком, економском насиљу, о угрожавању спокојства, психичком насиљу.“

„Једна милијарда устаје“ је најмасовнији активистички покрет у историји међународне борбе против насиља над женама и девојкама. Сваке године 14. фебруара жене и мушкарци широм света плешу како би показали своје немирење са насиљем над женама.

„Овом приликом желимо да позовемо све грађане да пријаве насиље. То могу учинити путем нашег телефона: 023/774-959 или путем бесплатног броја СОС Војводине: 0800/10-10-10“, позвала је Весна Ћеримовић.

Наредна активност Удружења Рома Нови Бечеј одржаће се 21. марта у виду уличног марша поводом борбе против расизма.






Read 1122 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…