ПРОГРАМ „ДЕТЕ У ЦЕНТРУ“ ОKУПИО СТРУЧЊАKЕ ИЗ РАЗЛИЧИТИХ СФЕРА

Једна од планираних активности, у оквиру мера популационе политике општине Нови Бечеј, јесте и програм едукације родитеља и васпитача за јачање родитељских вештина под називом „Дете у центру“ за чију су реализацију на основу потписаног уговора између локалне самоуправе и Kабинета министра без портфелја задуженог за демографију и популациону политику одобрена средства у вредности од 157.000 динара.

Циљ едукације јесте усвајање нових стратегија, метода и техника васпитања детета за уобичајене изазове родитељства и ситуације у разним периодима дететовог и родитељског развоја, потврдила је мр Добрила Грујић.

Програм је иновативан и савремен, а као такав, по први пут се у систему појављује као начин превентиве, а не рада на последицама, објашњава Грујићева.

На радионицама реализованим током 3 недеље, говорило се о изазовима родитељства, али и о начинима изградње здравог самопоуздања детета, о спровођењу позитивне дисциплине, као и техникама навођења деце на сарадњу и активног слушања.

У процес су укључени представници различитих предшколских установа, школа, Центра за социјлани рад, Дома здравља, али и Дома за одрасле, а који су већином и сами родитељи попут Азре Велисављев, за коју је, како каже, ово било посебно искуство, а које већ даје позитивне резултате.

Програм „Дете у центру“ је настао из осећања посвећености и бриге за најмлађе и нуди приступ њиховог васпитања заснован на поштовању, који узрокује мање стреса и више добити и за родитеље и децу. 






Read 986 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…