Концерт - ПЕСНИЦИ С МУЗИКОМ

У суботу, 17.08.2019. у 20,30 сати у градском парку одржаће се концерт ’’Песници с музиком’’, који ће и свечано затворити 24. сазив ликовне колоније ’’Тиска Академија Акварела’’.

Три новосадска кантаутора, Немања Нешић, Милош Зубац и Милан Кораћ, окупили су се у оквиру јединственог ауторског пројекта који промовише поезију песника са ових простора, а коју су обојили својим музичким визијама. На репертоару су песме Милоша Црњанског, Добрише Цесарића, Владислава Петковића Диса, Милутина Бојића, Мирослава Антића, Пера Зубца, Душка Трифуновића, Милована Данојлића, Јована Јовановића Змаја, Ивана Аралице и Милоша Галетина.

Особеност програма чине и ретке анегдоте из живота песника на чије стихове изводе своју музику. Овакав концепт имао је премијеру на Кантауторском фестивалу "Поезика" 2017. године, а велика част тројици новосадских кантаутора била је да са бендом изведе "Песнике с музиком" на Свечаном затварању 64. Стеријиног позорја, јуна ове године, у Српском народном позоришту. 


Немања Нешић - вокал, гитара
Милош Зубац - вокал, гитара
Милан Кораћ - вокал, гитара
Светозар Нешић - клавир
Ненад Патковић - гитара





Read 1263 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…