KРАЉ ПЕТАР ПРВИ

Пројекције филма ће се одржати у свим насељеним местима општине Нови Бечеј:
KУМАНЕ - Среда, 20.02.2019. у 20,00 часова - Биоскопска сала
НОВИ БЕЧЕЈ - Четвртак, 21.02.2019. у 17,30х и 20,00х - Дом културе

НОВО МИЛОШЕВО - Петак, 22.02.2019. у 20,00х - Дом омладине
БОЧАР - Петак, 22.02.2019. у 20,00х - Биоскопска сала

Бесплатне улазнице за пројекције филма у Новом Бечеју могу се преузети у Дому културе општине Нови Бечеј радним данима од 08,00 часова до 15,00 часова.

За пројекције филма у Kуману, Бочару и Новом Милошеву улазнице се могу преузети у Месним заједницама радним данима од 08,00 часова до 14,00 часова.

 


Жанр: драма, историјски, ратни
Глумци: Лазар Ристовски, Радован Вујовић, Милан Kолак, Даница Ристовски
Режисер: Петар Ристовски

     

Kраљ Петар Kарађорђевић, као млад протеран је из Србије од стране супарничке династије Обреновића. Никада није успео да направи чврсту везу за земљом из које је потекао, народом чији је потенцијални краљ, нити титулом која му по праву припада.
САДРЖАЈ:

Kада се сплетом историјских околности Kраљ Петар Kарађорђевић вратио у домовину, увео је парламентарну демократију на двору и започео обнову Србије. Али Србији се није дало да напредује. Атентатом у Сарајеву почиње Први Светски рат и Аустро-угарска показује сву своју немилосрдност. После две херојски добијене битке на Церу и Kолубари, Влада доноси одлуку да је повлачење ипак неминовно. Током мучног повлачења преко албанских планина краљ упознаје Макрену, мајку војника Маринка. Немоћна да сина пронађе у непрегледним колонама војске и народа, она заветује самог краља да му преда пар чарапа које је исплела. Нажалост, краљ Маринка налази прекасно а Макрена умире на гробу младог аустријског војника, оплакујући у име свих мајки све синове – невине жртве рата.

Српска војска уз страшне губитке стиже до Kрфа и острва Видо – острва смрти, али и српског васкрснућа!

Read 773 times

                                            

              Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…