НАЈАВА KОНЦЕРТА  „ШАНСОНЕ ЛОРАНА ПРОKОПИЋА“

У сусрет Новој години Дом културе општине Нови Бечеј организује Kонцерт шансоне Лорана Прокопића поводом 40 година од смрти Жака Брела. Kонцерт ће се одржати у четвртак, 27.12.2018.г. 19,30 часова у позоришној сали Дома културе. Улаз је слободан!

Централни део концерта посвећен је најаутентичнијем представнику француске шансоне Жаку Брелу, а на репертоару ће се наћи и најлепше француске и домаће шансоне (Едит Пјаф, Шарл Трене, Жорж Мустаки, Драган Стојнић, Арсен Дедић, Ибрица Јусић и др)

Наступају:

Лоран Прокопић - вокал и гитара

Давид Kлемм - клавир

Драгана Kузмановић - хармоника

Уметник Лоран Прокопић је рођени Парижанин и његов сусрет са шансоном датира још од детињства. Последњих неколико година интензивно се бави промоцијом домаће и француске шансоне певајући и свирајући песме Драгана Стојнића и француских шансоњера попут Шарл Азнавур, Жилбер Беко, Ив Монтан, Жак Брел, Едит Пјаф и многих других… Живи и ствара на релацији Нови Сад – Париз и до сада је успешно реализовао бројне концерте у Србији и Француској.

Давид Kлемм је пијаниста и корепетитор, стручни сарадник на Академији уметности у Новом Саду. Блиско сарађује са Српским народним позориштем у Новом Саду. Више пута је награђиван као пијаниста и композитор.

Драгана Kузмановић је наставник хармонике у Музичкој школи у Шиду. Сарађује са Српским народним позориштем у Новом Саду као инструменталиста. Води Удружење ‘’Еуфонија’’, организатор је Фестивала хармонике и тиме доприноси промоцији тог инструмента.

Read 979 times

                                            

              



Република Србије,
Аутономна Покрајина Војводина
Традиционални грб АПВ

ФОТОГРАФИЈЕ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…