USPEŠNO ODRŽANA OLIMPIJADA U DVA BEČEJA

Proteklog vikenda opštine Bečej i Novi Bečej ugostile su više od 2500 takmičara iz 7 regiona u okviru 12. Sportske olimpijade radnika Vojvodine.

Na samom otvaranju, nakon svečanog defilea učesnika, olimpijsku zastavu uneli su višestruki učesnici dosadašnjih Olimpijada, dok je olimpijsku baklju ponela predstavnica domaćeg košarkaškog tima i nosilac najviših odličja, Mirjana Stanković.

Podizanje zastave i paljenje olimpijskog plamena pomogli su istaknuti novobečejski sportisti, Zlatko Jovanović i Srđan Vokić, nakon čega su prisutne pozdravili predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, predsednik Saveza sportova opštine Bečej, Dejan Kapriš, potpredsednik Olimpijskog komiteta za radnički sport Vojvodine, Ištvan Huđi, kao i Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

Atmosferom , ali i visokim ocenama za organizaciju zadovoljan je i Ranko Janjić, predsednik pripremnog odbora opštine Novi Bečej za organizaciju 12. Sportske olimpijade radnika Vojvodine, kao i predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, koji je izrazio žaljenje što je novobečejskoj opštini, u konkurenciji sa opštinom Ada, izmakla šansa da bude domaćin Olimpijade i za 4 godine.

Takmičenja u 19 disciplina održavala su se tokom 3 dana na sportskim terenima u Bečeju i Novom Bečeju, a okupila su takmičare iz 31 lokalne samouprave.

U revijalnom delu Olimpijade, za učesnike i goste, na amfiteatru kod Tise, prve večeri, uz svečani vatromet, poznate svetske melodije izveo je zrenjaninski simfonijski orkestar, za ljubitelje nešto žešćeg zvuka u subotu je svirao Tribute band „Bjelo dugme“ i jedan od najpopularnijih jugoslovenskih rok grupa, „Riblja čorba“, dok je u nedelju uveče grupa „Nervozni poštar“ svojim nastupom manifestaciju privela kraju. Istog dana, u popodnevnim časovima, dodelom nagrada i uručenjem zastave predstavnicima opštine Ada kao narednom domaćinu zatvorena je 12. Sportska olimpijada radnika Vojvodine.


 

Read 1099 times Last modified on utorak, 23 July 2019 11:26
Login to post comments

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…