Aktuelne vesti

Seoska slava u Кumanu ove godine biće održana od 1. do 3. juna, a prema rečima organizatora, MZ Кumane i opštine Novi Bečej, organizovan je sadržajan program koji će zadovoljiti sve ukuse.

Manifestacija „Čitalačka značka“ ove godine obeležila je 40 godina svog postojanja. Narodna biblioteka Novi Bečej, kao i prethodnih nekoliko decenija, priredila je i ove godine završnu svečanost u okviru koje su deci osnovnoškolskog uzrasta koja su dostavila svoje čitalačke dnevnike dodeljene pohvale, kao i nagrade za one najuspešnije.

Stanje i aktiviranje sistema za javno uzbunjivanje

Obaveštenje

 

 

U organizaciji Udruženja ljubitelja starovremenskih vozila „Oldtajmer klub Bečej-Novi Bečej“ proteklog vikenda, u okviru Godišnje skupštine, održana je i 13. smotra vozila na kojoj je ove godine prodefilovalo blizu 200 starih automobila i motocikala.

U okviru programa drugog dana manifestacije „Dani cincarske kulture“ koja je održana 18. i 19. maja u Кući Кralja Petra I u Beogradu, predavanje na temu „Cincari u Habzburškoj monarhiji“ održao je Vladimir Davidović, direktor Narodne biblioteke Novi Bečej.

U organizaciji Udruženja ljubitelja starovremenskih vozila „Oldtajmer klub Bečej-Novi Bečej“, u nedelju, 28. maja, održaće se 13. po redu susret oldtajmera, kada će krz Novo Miloševo, a potom i Novi Bečej prodefilovati veliki broj starih motocikala i automobila.

„Obzorja na Tisi - Dani Josifa Marinkovića“ u Novom Bečeju, svojevrsna kulturna manifestacija koja se ove godine po 31. put organizuje u čast poznatog kompozitora Josifa Marinkovića negujući srpsku solo pesmu biće održana 25. i 26. maja u Domu kulture opštine Novi Bečej.

Predstojećeg vikenda, tačnije od petka 26. , do nedelje, 28. maja, održaće se Dani sela Bočar, a program će otpočeti bioskopskom projekcijom namenjenom najmlađim meštanima, u terminu od 11 časova, u sali bioskopa.

Prethodnog vikenda u Novom Bečeju je odigran završni turnir Prve lige Vojvodine u okviru Lige mlađih kategorija Rukometnog saveza Vojvodine za dečake M12.

U Кumanu su i ove godine održani Dani ovčarstva, manifestacija koja u prvom planu neguje promociju stočarstva u vidu izložbe priplodnih ovaca, ali učesnicima i posetiocima nudi i niz drugih zanimljivih aktivnosti poput takmičenja u šišanju ovaca, tradicionalnoj pastirskoj igri činganju, ali i u kuvanju ovčijeg paprikaša i pečenju jaganjaca na ražnju.

Novi Bečej i Zavičajni muzej „Glavaševa kuća“ i ove godine našli su na listi među 60 drugih gradova u Srbiji u kojima se, na više od 200 lokacija, održava jedinstveni kulturni događaj, „Noć muzeja“.

Učenici OŠ „Dositej Obradović“ u Bočaru od danas su i zvanično počeli da koriste novu fiskulturnu salu.

У суботу, 20. маја, од 9 часова одржаће се 8. по реду Дани овчарства у Kуману.

Prvaci Osnovne škole „Josif Marinković“ iz Novog Bečeja u petak, 19. maja, učestvovaće na takozvanim malim olimpijskim igrama koje će biti održane u Zrenjaninu i to u disciplini poligon.

                                            

                Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…