Aktuelne vesti

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, Darija Kisić-Tepavčević, saopštila je da je Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 doneo danas odluku da najmlađi učenici pohađaju nastavu u školi, dok će za starije uzraste biti organizovano kombinovano izvođenje nastave.

U redovne aktivnost MZ Novi Bečej tokom godine spada i održavanje, odnosno rekonstrukcija dotrajalih pešačkih staza i prelaza u svim delovima naseljenog mesta koja se obično vrši uz pomoć radnika angažovanih u okviru javnih radova.

Nakon nedavno završenih radova na rekonstrukciji rimokatoličke crkve Svetog Ištvana u Novom Bečeju i radova na crkvi Svete Magdalene u Novom Miloševu koji još uvek traju, ovih dana počeli su i radovi na crkvi Svete Klare Asiške u centru Novog Bečeja.

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije saopštila je da je unapredila besplatno automatsko obaveštenje građana o završenom rezultatu PCR testa putem SMS poruke ili imejla.

Ono što su Bočarci, kako sami kažu, čekali bezmalo 40 godina, ovih dana postalo je realnost. Naime i zvanično je položen kamen temeljac u dvorištu OŠ „Dositej Obradović“ gde će se za devet meseci nalaziti fiskulturna sala koju meštani ovog naseljenog mesta novobečejske opštine nikada nisu imali.

I ove godine, lokalna samouprava nastavila je praksu nagrađivanja najuspešnijih učenika svih škola na teritoriji opštine Novi Bečej.

U opštini Novi Bečej, prema zvaničnim podacima i saopštenju lokalne samouprave, do 28. jula ima 12 slučajeva zaraze virusom COVID-19 potvrđenih PCR testom, dok je još 14 lica pozitivno nakon takozvanih brzih testova.

Nakon što je, uz podršku Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku Republike Srbije, opština Novi Bečej obezbedila novi utrazvučni aparat sa 4D sondom značajnom za trudnice,

Načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga, Snežana Vučurević, održala je juče petu redovnu sednicu Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga u proširenom sastavu u vezi sa aktuelnom epidemiološkom situacijom u ovom upravnom okrugu,

                                              

        Republika Srbije,
Autonomna pokrajina Vojvodina

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…