Aktuelne vesti

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke opreme i sistema za navodnjavanje i opreme za poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka u AP Vojvodini u 2024. godini.

Tradicionalnim polaganjem venaca na spomenik Crvenoarmejcima na Tiskom keju u Novom Bečeju obležen je 9. maj - Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Pod sloganom „Sačuvajmo humanost“ i ove godine obeležen je Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, humanitarne organizacije sa sedištem u Ženevi, koju je 1863. godine osnovao švajcarski filantrop Anri Dinan.

Od petka, 24. do nedelje 26. maja, meštani i posetioci moći će da uživaju u raznovrsnom programu manifestacije „Dani sela Bočar 2024“ u pomenutom naseljenom mestu.

Poreskim obveznicima poreza na imovinu poslate su uplatnice sa stanjem duga na dan 24.04.2024.godine.

Кroz program organizacije „Dress for success“ i kontinuiranu kampanju „Odelo za poslovni uspeh svake žene“ korisnicama Udruženja Roma Novi Bečej dodeljena je donacija ženskih poslovnih odela.

Pijaca u Novom Miloševu danas je bila u znaku dece i Uskrsa, jer su po prvi put iz objekta „Jovanka Dobrosavljev - Mica“ PU „Pava Sudarski“ odlučili da organizuju i održe uskršnji vašar namenjen ne samo deci i roditeljima, već i svim meštanima Novog Miloševa.

Nakon što je beligijska kompanija „Somnis Bedding“, odnosno srpska firma „Berilija“, nedavno postala vlasnik zemljišta u novoj industrijskoj zoni „Izlaz“ u Novom Bečeju, danas je vlasnik tri parcele na Кumanačkom putu postala i američka kompanija „Ecor Global“ koja se bavi proizvodnjom ekoloških ploča od poljoprivrednih ostataka, a koja u Srbiji već ima jedan pogon koji se nalazi u Кraljevu.

Promocija inkluzivnog obrazovanja u okviru projekta „Učimo svi zajedno“ koji Ministarstvo prosvete i UNICEF sprovode uz finansijsku podršku Evropske unije održana je u OŠ „Josif Marinković“ u Novom Bečeju sa osnovnim ciljem da ukaže na važnost i pozitivan uticaj inkluzivnog obrazovanja.

Tradicionalni običaj paljenja i preskakanja vatre, uz kokanje kokica, koji se u najvećoj meri još zadržao u pojedinim delovima Banata, takozvana Lazarica uoči obeležavanja Lazareve subote, odnosno Vrbice i ove godine organizovan je ispred Zavičajnog muzeja „Glavaševa kuća“ u Novom Bečeju.

Odluka o obrascima

Obaveštenje

Izlaže se na uvid deo jedinstvanog biračkog spiska za područje opštine Novi Bečej za glasanje na izborima za odbornike Skupštine opštine Novi Bečej raspisanim za 02. jun 2024. godine

U ponedeljak i utorak, 29. i 30. aprila, od 7 do 19 časova, na platou ispred Srednje škole održaće se 12. po redu Festival cveća u Novom Bečeju.

                                            

                Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…