ODRŽAN 8. „VIКEND SPORTA“ U NOVOM BEČEJU

Nakon prošlogodišnje pauze zbog epidemije korona virusa, protekle subote u Novom Bečeju je po 8. put održan „Vikend sporta“, svojevrsna sportska manifestacija koja na jednom mestu okupi mališane iz čitave Vojvodine sa ciljem promocije sporta i zdravih navika.

Tradicionalna ceremonija svečanog otvaranja manifestacije na amfiteatru na Tiskom keju ove godine je izostala, ali to nije umanjilo dobar provod u Novom Bečeju i veličanje fer pleja na ukupno sedam borilišta širom naseljenog mesta. Takmičilo se u košarci, rukometu, tekvondou, kungfu vušuu, karateu, boksu, odbojci, fudbalu, šahu i kuglanju, a svi učesnici bili su pobednici, istakao je ovom prilikom Dalibor Vučetić, predsednik Sportskog saveza opštine Novi Bečej koji i organizuje manifestaciju.

Sada već prema tradiciji, u borilačkim sportovima takmičilo se u parku i na platou ka Domu kulture, a organizacijom „Vikenda sporta“ zadovoljan je bio i predsednik Srpskog kungfu vušu saveza sa sedištem u Novom Bečeju i trener Кluba borilačkih sportova „Jedinstvo“, Radenko Tadić.

U velikoj sali Sportsko-rekreativnog centra „Jedinstvo“ igrala se muška i ženska košarka, dok je obnovljeni teren OŠ „Miloje Čiplić“ ugostio rukometaše. Prema tradiciji u ulicama Maršala Tita i Žarka Zrenjanina u centru Novog Bečeja igrala se ulična odbojka. Jedna od ekipa koje su učestvovale u ovogodišnjem „Vikendu sporta“ bio je i temerinski odbojkaški klub, koji već godinama posećuje Novi Bečej, potvrdio nam je trener ekipe, Miodrag Đurić.

Ljubitelji fudbala i ovog „Vikenda sporta“ bili su na novobečejskom gradskom stadionu kraj Tise, dok su šahisti svoje snage odmerili u Galeriji „Tiske akademije akvarela“ u Domu kulture opštine Novi Bečej. Nobečejska kuglana ove godine bila je domaćin i delu juniorske reprezentacije Srbije zahvaljujući njenom selektoru, Ivanu Mesarošu, treneru novobečejskog kuglaškog kluba „Jedinstvo“.

Iako je i u okviru 8. „Vikenda sporta“ najvažnije bilo učestvovati, a ne pobediti, organizatori manifestacije su obezbedili medalje, diplome i pehare za najuspešnije sportiste.






Read 735 times Last modified on utorak, 29 June 2021 07:30
Login to post comments

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…