ANGAŽMAN U SAVETU EVROPE PRUŽA DRAGOCENA ISКUSTVA

Savet Evrope je međunarodna organizacija osnovana 1949. godine koju danas čini 47 država članica, sa sedištem u Palati Evrope u Strazburu, na granici Francuske i Nemačke.

Svrha njegovog postojanja ogleda se, pre svega, u ostvarivanju ličnih i demokratskih prava i sloboda u Evropi, a zanimljivo je da članstvo u Savetu Evrope nije uslovljeno članstvom u Evropskoj uniji.

U okviru Saveta Evrope funkcioniše i Кongres lokalnih i regionalnih vlasti koji predstavlja vise od 200 hiljada lokalnih i regionalnih vlasti iz pomenutih 47 evropskih zemalja, među kojima se nalazi i Srbija. Član delagacije Republike Srbije u Veću regiona u okviru Кongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope već godinama je Matija Кovač, poslanik u Skupštini AP Vojvodine trenutno u svom drugom mandatu.

Кovač je dosadašnje iskustvo u Savetu Evrope stekao izvršavajući svoje obaveze u sklopu posmatračkih misija i monitoringa država u Gruziji, Moldaviji, Sloveniji, Makedoniji, Nemačkoj, Albaniji, Švedskoj i u Francuskoj.






Read 240 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…