UČESNICIMA AKCIJE „OPERI RUKE“ URUČENI HIGIJENSKI PAKETI I TABLETI

U organizaciji Ministarstva zdravlja Republike Srbije u okviru „Drugog projekta razvoja zdravstva Srbije“, a u saradnji sa lokalnom samoupravom, zdravstvenim medijatorkama, pedagoškim asistentom, Udruženjem Roma Novi Bečej i Domom zdravlja Novi Bečej, u periodu od 26. oktobra do 21. decembra tekuće godine sprovedena je akcija pod nazivom „Operi ruke“ na temu značaja higijene ruku dece romske zajednice kao preventivne mere za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

Povodom završetka uspešno realizovane akcije, u svečanoj sali Opštine Novi Bečej, predsednik Saša Maksimović uručio je učesnicima edukativno higijenske paketi i tablet računare.

Akcija je sprovedena u dve faze koje podrazumevaju edukaciju mobilnog tima, kao i obuku roditelja i dece kroz edukativne sadržaje, a koju su u praksi sproveli članovi edukativnog tima: Stevan Stojkov, pedagoški asistent, zdravstvene medijatorke Ružica Dan i Mirjana Kiš, kao i konsultantkinje na SOS telefonu Vesna Ćerimović i Dragana Barbul.

 

Read 1024 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…