MLADA NOVOBEČEJKA OSTVARUJE SNOVE U RUSIJI

Da na mladima svet ostaje čuli smo, pa i sami izgovorili nebrojeno puta u životu. Ova izreka potkrepljena je nadom da su mlađi naraštaji spremni i sposobni da svojim entuzijazmom i snagom svet u kome živimo učine boljim. Medicina kao jedna od najhumanijih nauka, nastala sa začetkom ljudske misli, jedna je od pravaca ka ostvarenju ovog zadatka podređujući, po svojoj definiciji, pojedinca čovečanstvu.

Ovim putem krenula je i Novobečejka Anastasija Popov koja o belom mantilu i ovoj profesiji, kako kaže, sanja od najranijeg detinjstva.

Ona je danas student na Državnom medicinskom institutu Rostov u Rusiji, a njen potencijal i istrajnost među prvima je prepoznala profesorica u zrenjaninskoj školi, na čiju je inicijativu i započela pripreme za prijemni ispit.

Život u Rusiji, pored stručnog usavršavanja, doneo joj je i nova prijateljstva, upoznavanje drugih kultura, ali i jezika, što će joj, ispostaviće se, postati nova sfera interesovanja.

Školovanje se, kako objašnjava, u mnogo čemu razlikuje od ovog u Srbiji, pa je tako tamo studentska godina podeljena na letnju i zimsku sesiju, a za pokazano znanje postoje samo 3 ocene.

Iako sam prosek nije presudan, ona se, kaže, trudi da ga održi kako bi jednoga dana ponosno ponela i titulu takozvane Krasne diplome. Bila je učesnica na olimpijadi iz ruskog i latinskog jezika, ali i anatomije, a do sada je napisala i dva naučna rada kao svojevrstan zalog za budućnost na putu ka ostvarenju zacrtanog cilja.

Uprkos težini i odgovornosti poziva koji je odabrala, sa puno entuzijazma mlađima od sebe poručuje: “Prvenstveno moraju biti dovoljno jaki, da znaju kakve sve to žrtve nosi sa sobom, ali ako imaju i cilj i želju treba samo da guraju napred i da veruju u sebe.”

 

.”

Read 863 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…