USVOJEN BUDžET OPŠTINE NOVI BEČEJ ZA 2021. GODINU

Na današnjoj 4. sednici Skupštine opštine Novi Bečej odbornici su usvojili budžet opštine za 2021. godinu. Izvestilac po ovoj tački dnevnog reda sednice bio je predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, koji je ovom prilikom predstavio glavne karakteristike novog budžeta na koji su u velikoj meri uticali ovogodišnja situacija sa korona virusom, ali i prestanak mesnog samodoprinosa u naseljenim mestima opštine do kraja ove godine.

Prema Maksimovićevim rečima budžet je u skladu sa merama štednje, a projektovan je na 898 miliona i 750 hiljada dinara, odnosno ukupno sa sredstvima sa drugih nivoa vlasti na milijardu i 63 miliona dinara.

Uprkos pesimističnim prognozama, lokalna samouprava sa Maksimovićem na čelu, nastojaće da obezbedi što bolji život građana opštine uz konačno vraćanje svih dugova tokom 2021. godine: „Nadam se da će i prema budžetu biti blaža 2021. godina u odnosu na prethodnu. Mi bismo to sve možda ove godine i rešili, ali kada privredi nije dobro, kada građanima nije dobro i kada imaju manja primanja, kad privreda ne funkcioniše kako treba, nije ni budžetu opštine lakše. Naprotiv i njemu je jednako teže kao i ostalima, jer se i on ne puni, finansira se od građana, od doprinosa, poreza na imovinu i tako dalje. Čim je nešto manje prihoda jasno je da investicije to ne mogu da prate. Daćemo sve od sebe da građani to ne osete sledeće godine.“

Na održanoj sednici SO Novi Bečej opozicija se posebno osvrnula na problematiku finansiranja sportskih klubova u predstojećem periodu zbog nedostatka mesnog samodoprinosa, ali i na činjenicu da se izgradnja postrojenja za prečišćavanje pijaće vode u Novom Bečeju ne nalazi kao stavka u novom budžetu opštine. Šta Maksimović kaže o tome, kao i o kritici opozicije koja se odnosi na eventualno kreditno zaduživanje opštine za projekat izgradnje bazena u Novom Bečeju, smatrajući da je prioritetnije rešavanje problema pijaće vode, uz čestitku Božića građanima koji ga slave prema gregorijanskom kalendaru, pogledajte u video prilogu.

 

Read 1134 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…