OPŠTINA NA GRANICI VANREDNE SITUACIJE - OD DANAS NOVE MERE ZAŠTITE

Na današnjoj konferenciji za medije, predsednik opštine Novi Bečej i komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije, Saša Maksimović, izneo je aktuelne informacije o epidemiološkoj situaciji u novobečejskoj opštini i saopštio nove, posebne mere zaštite za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19.

Ove mere, pre svega, odnose se na skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata, prodavnica i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata, pozorišta i bioskopa, izuzev apoteka, benzinskih pumpi i onih objekata koji vrše dostavu hrane, na zabranu okupljanja, odnosno organizovanja manifestacija i proslava, kao i na održavanje javnih kulturno-umetničkih programa u zatvorenom prostoru. O tome, ali i ostalim merama Maksimović detaljnije objašnjava u svom obraćanju. Ovom prilikom, on je, takođe, još jednom pozvao sugrađane da se pridržavaju propisanih mera zarad zdravlja svih.

U opštini Novi Bečej trenutno ima 43 aktivna slučaja zaraze korona virusom potvrđenih PCR testom, dok je još oko 40 slučaja registrovanih takozvanim brzim testom. Prema Maksimovićevim rečima, u pitanju su zvanične informacije Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin i Doma zdravlja Novi Bečej, iako je, kako kaže, važno naglasiti da je broj obolelih u novobečejskoj opštini sigurno veći, s obzirom da ima dosta onih koji imaju blage simptome i u kućnoj su izolaciji.

 

Read 659 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…