POJAČAN INSPEKCIJSKI NADZOR U PRIMENI PROTIVEPIDEMIOLOŠKIH MERA

Prema poslednjim podacima iznetim na sednici Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga trenutno je na pomenutom području registrovan ukupno 161 slučaj, koji se vode kao aktivni, od čega je najviše zaraženih u Zrenjaninu sa naseljenim mestima - 135 novoobolelih osoba, Žitištu – 5, Novoj Crnji – 4 i Sečnju – 4, dok je u Novom Bečeju 13 registrovanih novoobolelih osoba.

Izražena je nada da za pooštravanjem mera neće biti potrebe te je i ovog puta upućen apel građanima da budu disciplinovani i pridržavaju se propisanih i preporučenih zaštitnih mera, saopšteno je na sajtu Srednjobanatskog upravnog okruga.

Prošlog četvrtka započelo se i sa pojačanim inspekcijskim kontrolama u primeni protivepidemioloških mera, od kada su u kontrolu, osim sanitarne inspekcije, uključene i druge republičke inspekcije i inspekcije lokalnih samouprava kao i drugi državni organi na nivou okruga.

Od početka ovih aktivnosti u Srednjobanatskom upravnom okrugu izvršena su ukupno 144 inspekcijska nadzora u skladu sa planovima nadzora i podneto je 5 prekršajnih zahteva protiv prekršilaca propisanih mera.

 

Read 652 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…