BIBLIOTEKA NAGRADILA SVOJE NAJVREDNIJE ČLANOVE

Narodna biblioteka Novi Bečej sinoć je organizovala manifestaciju pod nazivom „NAJčitalac“ u okviru koje je na najlepši način istakla važnost knjiga i čitanja, ali i nagradila svoje najvrednije članove, one koji su pročitali najviše knjiga na srpskom i na mađarskom jeziku u 2019. godini.

Uz prigodan program, uručenje nagrada i mali koktel korisnici usluga biblioteke svih uzrasta i zaposleni u ovoj ustanovi kulture obeležili su kraj kalendarske godine koji se polako bliži.

Među mladima koji su se svojim čitanjem istakli u 2019. godini nagrađeni su Jovan Josimović, Jana Vidaković i Anđela Đajić za knjige na srpskom jeziku i Norbert Bakoš, Bjanka Subotić i Dalma Šimon za knjige na mađarskom jeziku. Pravi primer mladima pružaju stariji članovi biblioteke od kojih su za knjige na mađarskom ovom prilikom nagrađeni Mikloš Hajdu, Žaklina Makoš i Žužana Kosoruš, dok su najvredniji odrasli čitaoci knjiga u 2019. godini za knjige na srpskom jeziku Smiljana Ilisin, Katalin Tarabić i Aleksandar Božić.

Ovom prilikom nagrađena je i najstarija čitateljika Narodne biblioteke Novi Bečej, Eva Pecarski, koja već decenijama koristi usluge biblioteke čitajući knjige i na srpskom i na mađarskom jeziku.






Read 912 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…