LOKALNA SAMOUPRAVA I MEŠTANI ZAJEDNIČKI DO UREĐENJA ŠKOLSKOG PROSTORA

U OŠ „Dr Đorđe Joanović“ u Novom Miloševu nastoje da postepeno, učionicu po učionicu, osavremene školski prostor, pre svega, novim nameštajem, ali i da ga na što bolji način prilagode nastavi, odnosno da stvore što prijatnije i funkcionalnije okruženje za rad kako učenika, tako i nastavnika.

Nedavno je zavšeno sređivanje još nekoliko učionica, a pored lokalne samouprave koja je u najvećoj meri finansirala njihovu obnovu, uključila se cela lokalna zajednica.

Plodove rada i moderno uređene učionice obišli su juče predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović i predsednik SO Novi Bečej, Milovan Baštovanov.

Prema rečima Vladimira Golušina, direktora škole u Novom Miloševu, cilj je da se stvori ustanova koja ispunjava obrazovni, ali i vaspitni momenat, odnosno da se ona što više približi učenicima, ali i njihovim roditeljima kojima je u velikoj meri zahvalan. On se ovom prilikom posebno zahvalio Ivici Cuciću, Ljubi i Vladi Vlahoviću i Stojanu Rauškom, na nesebičnoj pomoći, ali i lokalnoj samoupravi: „Nekoliko učionica je obnovljeno. Opština je dala sredstva da se kupi nameštaj, roditelji su obezbedili neke druge stvari, kao što su trakaste zavese, lepe postere... Dakle, sve u svemu, to je neki put kojim želimo da se krećemo da što više bude učesnika u školskom životu kako bi se i oni ovde osećali kao kod kuće. Znači, želimo da negde domaćinski pristupamo svemu tome. Nadam se da ima efekta. Sa roditeljima zaista imamo jako lepu saradnju.“

Golušin je pozvao sve koji žele da utkaju sebe u školu, da pokažu da razmišljaju o deci koja su budućnost kako bi im se obezbedili što bolji uslovi za život i rad. Jedna od onih koja se na svaki način trudi da se angažuje jeste i Miljana Čubrilov, majka dvoje dece koja pohađaju školu u Novom Miloševu i članica Saveta roditelja ove škole.






Read 836 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…