Velikogospojinski dani - GOSPOJINA 2019 22.-27.avgust 2019.

 
Velikogospojinski dani – Gospojina 2019“ održaće se od 22. do 27. avgusta u Novom Bečeju, a domaćini kao i svih prethodnih godina spremaju bogat sadržaj koji će tokom tri dana manifestacije upotpuniti zagarantovano dobar provod na najlepšem keju na Tisi, u varoši koja zna da dočeka i dobro ugosti.

Gospojina poslednjih godina nosi epitet porodične manifestacije, svakako ne bez razloga. Kao jedna od najvećih manifestacija u regionu, koja u Novi Bečej privuče više od 200.000 posetilaca svake godine, tradicionalno pruža bogat program za sve generacije: od pripreme kulinarskih specijaliteta i čuvenog takmičenja u spremanju najbolje riblje čorbe, začinjenog prepoznatljivim zvukom vojvođanske tambure i izbora za najbolju tamburašku bandu, daleko poznate Revije paradnih zaprega, od koje su Velikogospojinski dani i počeli i izrasli u manifestaciju kakva je danas Gospojina, prelepo ukrašenih tezgi prepunih najrazličitijih rukotvorina i štrudli u okviru uvek posećenog Etnobazara, popularne Avlije zabavlije koja svake godine ugosti i usreći mnogobrojne mališane svojim raznovrsnim i originalnim programom, do svakako najatraktivnije podmanifestacije Gospojine – Poljofesta, koji će i ove godine po 5. put okupiti poljoprivrednike iz regiona i svojim programom dokazati zašto se za samo nekoliko godina pozicionirao odmah posle Novosadskog sajma, uz naravno uvek atraktivan muzički program i koncerte u večernjim časovima na kojima godinama u nazad nastupaju najveće zvezde našeg regiona.

Pored šetnje prepoznatljivim i uvek cvetnim Tiskim kejom, blizina reke Tise koja protiče kroz sam centar Novog Bečeja pruža pravo osveženje u letnjim danima, bilo da se posetioci odluče za kupanje, vožnju čamcima i brodićima ili se prepuste gastronomskim užicima na nekoj od čardi uz ovu pitomu vojvođansku reku.

Zavičajni muzej „Glavaševa kuća“, Muzej traktora „Žeravica“ i „Kotarka“ u Novom Miloševu, blizina benediktanskog manastira Arača iz 13. veka, „Sokolca“ nekadašnjeg dvorca porodice Dunđerski, Specijalnog rezervata prirode „Slano Kopovo“, tu su da upotpune sliku o načinu života, običajima i prirodnim bogatstvima Novog Bečeja i ostalih naseljenih mesta opštine.

Geografski položaj Novog Bečeja koji ga smešta u samo srce Vojvodine, čini vrlo pristupačnim ovaj gradić na Tisi posetiocima iz Novog Sada, Kikinde, Beograda, Subotice, ali i šireg regiona, iz Mađarske, Hrvatske, Slovenije i Rumunije. Udaljenost Novog Bečeja je samo malo više od 100 km, odnosno manje od 2 sata vožnje od Temišvara.

Kombinacija raznovrsnog dnevnog i noćnog programa i gostoprimstvo Novobečejaca pokazali su se kao prava mera i recept koji čine da Gospojina iz godine u godinu bude sve uspešnija, što potvrđuju i prošlogodišnje nagrade: „Brand Leader Award“, Zlatna medalja za Gospojinu, Zlatna medalja za negovanje manifestacionog turizma i Zlatna medalja Novosadskog sajma za kvalitet, a svako ko se odluči da 23-27. avgusta poseti Gospojinu i Novi Bečej, kažu domaćini, vratiće se sledeće godine sigurno opet.Program Gospojine 2019 možete videti OVDE.

                                            

                Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…