POČELA IZGRADNJA „OSMEHA VOJVODINE”

Izgradnja brze saobraćajnice u dužini od 185 kilometara koja će povezati teritorije Sombora, Kule, Vrbasa, Srbobrana, Bečeja, Novog Bečeja i Kikinde, poznate kao „osmeh Vojvodine“, juče je zvanično otpočela. U pitanju je jedna od najvećih investicija države koja će pored navedenih opština i gradova imati značajan uticaj i na opštine u široj zoni oko saobraćajnice u smislu razvoja industrijskih zona, ali i razvoja turizma.

Svečanom otvaranju radova na izgradnji saobraćajnice koja počinje od kraka iz pravca Sombora, prisustvovao je i predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović. On je sa posebnim zadovoljstvom najavio još jednu brzu saobraćajnicu koja će spojiti Novi Bečej sa Zrenjaninom.

Izgradnja brze saobraćajnica Bački Breg - Nakovo počela je sa bačke, dok bi se moglo očekivati da će sledeće godine radovi početi i sa banatske strane. Kada je opština Novi Bečej u pitanju dužina saobraćajnice koja će prolaziti njenom teritorijom je čak 35 kilometara, a za sada je urađen urbanistički projekat i završena je javna rasprava, nakon čega će uslediti i postupak eksproprijacije. U ovom procesu važna je saradnja, ali i angažovanost susednih opština kojima je u interesu da radovi počnu što pre, istakao je Maksimović.






 

Read 128 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…