„КVALITET ISPRED КVANTITETA”, PORUČUJU VOJVOĐANSКI VINARI

U organizaciji Udruženja voćara i vinogradara „Boemi“, a uz podršku Turističke organizacije opštine Novi Bečej, u Zavičajnom muzeju „Glavaševa kuća“ održan je 11. „Susret vinogradara Vojvodine“.

Nakon dočeka gostiju u suvenirnici na Tiskom keju, druženje u muzeju zdravicom je otpočeo glumac Jovica Jašin, a usledila je promocija vina sa Bisernog ostrva, uz diskusiju o aktuelnim problemima proizvođača i degustaciju.

Prisutni su imali priliku i da uživaju u aromama vina vinarije „Fleur D’Oranger“, u čijim je vinogradima najviše zastupljena čuvena sorta muskat krokan, a koja ujedno predstavlja i svojevrsni brend Novog Bečeja. Direktor Turističke organizacije, Saša Dujin, istakao je značaj ovakvih susreta i kada je u pitanju bolja vidljivost opštine Novi Bečej na vinskoj mapi Srbije.

Uz legendu o Grofu Rohonciju koji je u 19. veku u ove predele doneo sortu muskat krokan, sa Bisernog ostrva prepričavaju se i brojne anegdote i doživljaji onih koji su svojevremeno posetili vinograde u starom koritu reke Tise.

Na skupu vojvođanskih vinogradara našao se još jedan od članova vinskog viteškog reda, Svetozar Bajšanski iz Sremskih Кarlovaca.

Iako je čuvena izreka da vinograd traži slugu, a ne gospodara, iskusni vinari poručuju da je uz savremenu tehnologiju danas moguće olakšati proizvodnju i ujedno dostići dobar kvalitet i unikatni ukus vina.






Read 209 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…