ODRŽANA  PREDSTAVA "TRAG LjUDSKIH ZUBA"

U subotu, 18. marta, u Domu kulture Novi Bečej, održana je predstava "Trag ljudskih zuba" po tekstu Mirjane Ojdanić, režisera Milana Martinovića, dok su uloge odigrale Mileusnić Ivana i Mileusnić Jovana.

Predstava govori o nasilju nad ženama, a osmišljena je zbog velike zastupljenosti ovog problema, kako u Srbiji, tako i u svetu. Ova drama govori o dve žene iz različitog miljea koje se jedne noći nalaze u sobi sigurne kuće. Sličnosti i razlike neobrazovane žene sa sela i intelektualke, koje su osuđene jedna na drugu, predstavljene su na komično-tragičan način.

Ovoj predstavi prethodile su još tri izvedbe koje su se održale u naseljenim mestima opštine Novi Bečej, u Novom Miloševu, Kumanu i Bočaru.

Pomenute aktivnosti predviđene su Lokalnim akcionim planom za unapređenje rodne ravnopravnosti Opštine Novi Bečej, a finansirane su od strane Zavoda za ravnopravnost polova.

 

 

Read 186 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…