PRIJAVA NA KONKURS ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA KUPOVINU SEOSKIH KUĆA DO 1. NOVEMBRA

U februaru ove godine Ministarstvo za brigu o selu Republike Srbije raspisalo je javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. U opštini Novi Bečej do sada je odobreno pet kuća od čega tri u Kumanu, a dve u Novom Miloševu.

Sponu između podnosilaca prijava i Ministarstva za brigu o selu predstavlja Komisija za realizaciju ovog programa vršeći pripremu konkursne dokumentacije, uz kontrolu ispunjenosti propisanih uslova na javnom konkursu. Prema podacima komisije do sada je primljena 41 prijava i poslata u resorno ministarstvo, a rezultati se još uvek očekuju.

Među onima kojima su bespovratna sredstva već dodeljena nalazi se i Dejan Baračkov iz Kumana koji je na ovaj način uspeo da obezbedi krov nad glavom za svoju sedmočlanu porodicu.

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom traje do 1. novembra ove godine. Bespovratna sredstva će biti dodeljivana prema redosledu podnetih prijava i to do utroška budžetskih sredstava predviđenih za ovu namenu.

 

Read 118 times

                                            

                Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…