PREDSTAVNICI LOKALNE SAMOUPRAVE U POSETI NAJMLAĐIMA POVODOM DEČIJE NEDELjE

Pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba?“ od 3. do 9. oktobra obeležava se Dečija nedelja, manifestacija koja se iz godine u godinu realizuje sa ciljem poboljšanja položaja deteta u Srbiji.

Tim povodom, mališane u objektu „Leptirić“ Predškolske ustanove „Pava Sudarski“ posetili su zamenik predsednika opštine, Ivica Milankov i pomoćnik predsednika opštine, Trifun Stanković, u ime lokalne samouprave koja se, kao i prethodnih godina, potrudila da za sve polaznike na teritoriji opštine obezbedi igračke i slatkiše.

Dečija nedelja obeležava se nizom aktivnosti u svim predškolskim i školskim ustanovama, a omiljeni među najmlađima svakako je maskembal, prilika da centrom Novog Bečeja prošetaju princeze i super heroji.

Na našim prostorima Dečija nedelja obeležava se od 1934. godine, stavljajući u foku dečija prava utvrđena Konvencijom o pravima deteta usvojenom od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 1989. godine.

 

Read 363 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…