POKRAJINSKA VLADA RASPISALA JE KONKURSE ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA I SUFINANSIRANjE INVESTICIJA U POLjOPRIVREDI

Pokrajinska vlada raspisala je konkurse za dodelu bespovratnih sredstava i sufinansiranje investicija, fizičkim i pravnim licima u poljoprivredi.

Jedan od konkursa namenjen je podršci mladima u ruralnim područjima na teritoriji Vojvodine u ovoj godini. Cilj konkursa je demografska obnova ruralnih područja Vojvodine radi podsticanja ostanka mladih u selima ili njihovog povratka iz gradova. Sredstva po ovom konkursu dodeljuju se za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, podršku preradi na gazdinstvu i podrška malim pivarama. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 1 500 000 dinara dok je minimalan iznos bespovratnih sredstava 500.000,00 dinara. Konkurs je otvoren do 5. marta.

Pokrajina je raspisala i konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje troškova nabavke priključne mehanizacije, mašina i opreme za organsku proizvodnju. Cilj ovog konkursa je unapređenje organske proizvodnje u Vojvodini. Maksimalni iznos sredstava koji se dodeljuje po jednoj prijavi je 700 000 dinara, a konkurs je otvoren do utroška sredstava, zaključno sa 12. martom.

Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za preradu voća, povrća (uključujući i pečurke) ima za cilj ulaganje u novu opremu, radi povećanja prihoda na poljoprivrednim gazdinstvima i zapošljavanja ruralnog stanovništva. Bespovratna sredstava se dodeljuju za novu opremu za sušenje, zamrzavanje, blanširanje, pasterizaciju, sterilizaciju proizvoda od voća i povrća (uključujući i pečurke), opremu za prijem, preradu, punjenje i pakovanje proizvoda od voća, povrća (uključujući i pečurke). Maksimalan iznos bespovratnih sredstava je do 2 000 000 dinara, a minimalan iznos po jednoj prijavi iznosi 100 000 dinara. Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do 1. marta.

Pokrajina će sufinansirati nabavku konstrukcija i opremu za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru sa ciljem intenzivnijeg korišćenja i zaštita poljoprivrednih zemljišnih resursa. Sredstava se dodeljuju za sufinansiranje nabavke konstrukcije za objekte zaštićenog prostora, višegodišnjih, višeslojnih folija za pokrivanje objekata zaštićenog prostora, folija za senčenje i sprečavanje gubitka toplote, mreža za senčenje objekta, sistema za navodnjavanje „kap po kap”, sistema za prihranu, sistema za zagrevanje, stolova za proizvodnju rasada, instrumenata za merenje nivoa CO2, temperature supstrata i vazduha, kao i vlage. Konkurs je otvoren do utroška sredstava, zaključno sa 3. martom.

Sredstva po konkursu Pokrajinske vlade dodeljuju se i za sufinansiranje nabavke opreme i sistema za navodnjavanje i opreme za poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka. Ovim konkursom povećaće se obradive površine pod opremom i sistemima za navodnjavanje u Vojvodini, kao i zaštita zemljišta kroz sprečavanje razvoja korova uz poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka. Bespovratna sredstva po ovom konkursu dodeljuju se za sufinansiranje postavljanja cevovoda, nabavke opreme i sistema za navodnjavanje, opremanje bunara, nabavka pumpi i agregata za navodnjavanje, nabavka sistema za navodnjavanje veštačkom kišom, subirigacija, materijala za pokrivanje povrtarskih i voćarsko – vinogradarskih kultura i cveća u cilju zaštite od mraza – agrotekstil, malč folije i drugo. Za ovaj konkurs predviđen je ukupan iznos do 370 000 000 dinara, a moguće je konkurisati do 18. marta

 

Read 593 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…