POČELO PODNOŠENjE ZAHTEVA ZA PODSTICAJE U STOČARSTVU

Sa prvim danom februara započelo je podnošenje zahteva za podsticaje u stočarstvu i to za tov junadi, jagnjadi, jaradi i svinja, kao i za podsticaje za krave za uzgoj teladi za tov i krave dojilje.

Stočari podsticaj za tov stoke mogu da ostvare ako Upravi za agrarna plaćanja podnesu zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi od 1. februara do 31. jula 2021. godine i to za grla predata klanici ili izvezena u periodu od 1. jula 2020. godine do 30. juna tekuće godine.

Visina podsticaja iznosi za tov junadi iznosi 15.000 dinara po grlu u tovu; za tov jagnjadi i jaradi 2.000, dok za tov svinja ta cifra iznosi 1.000 dinara po grlu.

Stočari u istom periodu – od 01. februara do 31. jula 2021. godine mogu podneti zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje za krave za uzgoj teladi za tov, za najmanje dve krave oteljene u periodu od 01. jula 2020. godine do 30. juna 2021. godine, a za svako grlo se u toku jedne kalendarske godine ostvaruje podsticaj od 20.000 dinara.

Takođe, aktuelni su i podsticaj za krave dojilje, starosti preko 24 meseca, koje pripadaju tovnim grlima čiste rase, koja pripadaju stadu namenjenom za uzgoj teladi za proizvodnju mesa, gde visina podsticaja iznosi 40.000 dinara po grlu.

Više informacija možete pronaći na sajtu Uprave za agrarna plaćanja.

 

Read 588 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…