NA TISKOM KEJU ZASAĐENE BREZE U CILjU PODIZANjA SVESTI O ZNAČAJU POŠUMLjAVANjA

U okviru društveno-odgovornog projekta „Zelena Srbija“ koji pod pokroviteljstvom Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije sprovodi kompanija „Color Media Communications“ danas je na Tiskom keju u Novom Bečeju i širom naseljenog mesta zasađeno 30 sadnica breze.

Ovo je osma sadnja drveća po redu u okviru pomenutog projekta u parkovima i na drugim zelenim površinama u gradovima i opštinama Srbije od planiranih ukupno deset.

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije pored svakodnevnog rada na očuvanju životne sredine od štetnog jonizujućeg zračenja, kao društveno odgovorna institucija, želi da i ovakvim aktivnostima koje za cilj imaju povećanje zelenila u lokalnim sredinama doprinese podizanju svesti po pitanju pošumljavanja i kvaliteta očuvanja životne sredine, istakao je ovom prilikom Predrag Ivanović, šef kabineta Direktorata.

Simbilično, prve sadnice breze na Tiskom keju, zajedno sa Ivanovićem zasadili su predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, predstavnici MZ Novi Bečej i Matija Kovač, poslanik u Skupštini AP Vojvodine, koji se ovom prilikom u ime građana opštine Novi Bečej zahvalio organizatorima projekta na vrednoj donaciji.

U okviru projekta „Zelena Srbija“, pored breze u Novom Bečeju, u Apatinu je prethodno zasađena japanska trešnja, javor u Somboru, kuglasta katalpa u Čačku, poljski jasen u Šapcu, ukrasni bagrem u Beočinu, javor u Surčinu i beli grab u Vranju.

 

Read 617 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…