U DOMU ZDRAVLjA NOVI BEČEJ POČEO SA RADOM NOVI SAVREMENI RENDGEN

Rendgen aparat Doma zdravlja Novi Bečej star 44 godine ovih dana „otišao“ je u zasluženu penziju, a za pacijente iz opštine Novi Bečej obezbeđen je novi, najsavremeniji rotacioni digitalni rendgen koji je i zvanično počeo sa radom.

Novi rendgen aparat obezbeđen je zahvaljujući sredstvima Pokrajinske vlade preko Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo u iznosu od 8 miliona dinara, dok je opština Novi Bečej obezbedila još oko milion dinara za adaptaciju prostora u kojem je on smešten. U pitanju je još jedna u nizu značajnih investicija u ovu zdravstvenu ustanovu, istakao je direktor Doma zdravlja u Novom Bečeju, dr Žarko Đorđević, koji je zajedno sa predsednikom opštine Novi Bečej, Sašom Maksimovićem, danas obišao odeljenje za radiologiju.

Opština Novi Bečej ove godine preuzela je i otplatu duga Doma zdravlja Novi Bečej u iznosu od 110 miliona dinara, dok je u planu da u narednih nekoliko meseci bude rešen i preostali deo duga u iznosu od oko 40 miliona dinara, istakao je ovom prilikom Maksimović. To je, kako kaže, od krucijalne važnosti kako bi se Dom zdravlja konačno postavio na „noge“.

U narednih par meseci u Domu zdravlja u Novom Bečeju u okviru odeljenja radiologije počeće sa radom i komercijalna usluga snimanja zuba, odnosno vilice, najavili su iz ove zdravstvene ustanove, a finansijsku pomoć u ostvarivanju ove usluge će pružiti lokalna samouprava.

 

Read 720 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…