U TOKU UREĐENjE CVETNIH POVRŠINA NA TERITORIJI OPŠTINE

Na teritoriji opštine Novi Bečej u toku je jesenje uređenje cvetnih površina koje sprovodi Javno preduzeće „Komunalac“, potvrdila je pejzažni arhitekta, Sofija Blažin koja ističe da je svo cveće koje će u narednom periodu ulepšavati novobečejsku opštinu, uzgajano u samom „Komunalcu“.

U pitanju je oko 30.000 biljaka, od čega je 18.000 posađeno u Novom Bečeju, dok je preostala količina raspoređena po naseljenim mestima: „Polako se približavamo kraju sadnje cveća, viola je dvogodišnje cveće koje može da prezimi na otvorenom i najlepše je negde u januaru, februaru, u martu ako nema zime, tada počinje da cveta, tako da nam je to cveće za ovu godinu. Isto tako nismo završili uređenje grada, imamo u planu da postavimo još četrdesetak kanti za otpatke u glavnoj ulici, dakle, u Žarka Zrenjanina i Maršala Tita do semafora i pored škole. U pitanju su kante za otpatke koje su u tom nekom baroknom stilu, kao i nekoliko klupi za sedenje“, navodi Sofija Blažin, pejzažni arhitekta.

Klupe su obezbeđene u saradnji sa Mesnom zajednicom Novi Bečej, dok će na Tiskom keju, na 6 lokacija biti postavljene i kante za prikupljanje i odlaganje izmeta kućnih ljubimaca, najavila je Blažinova: „Znači to je nešto novo, zelene su kante, verovatno će imati na sebi i kesice, tako da će vlasnici kućnih ljubimaca moći za njima da pokupe i da odlože to u kante za otpatke.“

Ona dodaje da postavka pomenutih kanti ima za cilj podsticanje odgovornog vlasništva i povećanja stepena higijene na ulicama i zelenim površinama.

 

Read 640 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…