KONSTITUISANA SO NOVI BEČEJ, IZABRANI ORGANI IZVRŠNE VLASTI

U Novom Bečeju je danas održana konstitutivna sednica SO Novi Bečej na kojoj su izabrani predsednik SO i njegov zamenik, nova sekretarka Skupštine, ali i predsednik opštine Novi Bečej i ostali organi izvršne vlasti. Sednicom je najpre predsedavao najstariji kandidat za odbornika, Laslo Ilija, a na sednici je bilo prisutno 30 kandidata za odbornike od ukupno 31.

Podsetimo, nakon izbora održanih 21. juna ove godine, izborna lista „ALEKSANDAR VUČIĆ - Za našu decu“ osvojila je 21 odbornički mandat, lista IVICA DAČIĆ - „Socijalistička partija Srbije (SPS)“ 2 odbornička mandata, lista Koalicija VOJVOĐANSKI FRONT - ujedinjeni za demokratski Novi Bečej 4 odbornička mandata, lista Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor 2 odbornička mandata i lista Grupa građana „Lista za lokal“ 2 odbornička mandata.

Nakon verifikovanja autentičnosti kandidata, budućim odbornicima su jednoglasno potvrđeni odbornički mandati, koji su nakon toga položili i zakletvu, nakon čega je pristupljeno tajnom glasanju za izbor predsednik SO i njegovog zamenika. Komisija za utvrđivanje rezultata ovih tajnih glasanja, nakon prebrojavanja glasova, utvrdila je da je za predsednika SO izabran Milovan Baštovanov iz Novog Miloševa, dok je njegov zamenik većinom glasova Laslo Ilija iz Novog Bečeja.

Sa 27 glasova za, za novu sekretarku SO Novi Bečej izabrana je diplomirana pravnica iz Novog Bečeja, Valentina Vlaškalin.

Za predsednika opštine Novi Bečej, većinom glasova, izabran je Saša Maksimović, dok je na mesto njegovog zamenika izglasan Ivica Milankov iz Novog Miloševa.

Objedinjenim tajnim glasanjem, pored predsednika opštine i njegovog zamenika, izglasani su i članovi Opštinskog veća i to: Ivan Vlaškalin iz Novog Bečeja za oblast komunalne delatnosti, Milan Budakov iz Novog Bečeja za oblast bezbednosti, Radovan Milašinović iz Novog Bečeja za oblast privrede i preduzetništva, Milan Kaluđerski iz Kumana za oblast saradnje sa mesnim zajednicama, Milorad Pap iz Novog Miloševa za oblast turizma i ugostiteljstva, Tibor Balo iz Novog Bečeja za oblast obrazovanja i prosvete i Maja Radišić iz Kumana za oblast rodne ravnopravnosti.

Takođe, u okviru poslednje tačke dnevnog reda održane sednice, imenovan je i Odbor za administrativno-mandatna pitanja u sastavu: Ljiljana Štrbac iz Bočara, predsednica, a kao članovi - Miloš Mučalov iz Kumana, Marija Vereb, Zoltan Sebeledi i Dalibor Vučetić iz Novog Bečeja.

 

Read 715 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…