SUPER DRIVER - NOVA TRKAČKA DISCIPLINA USPEŠNO ODVOZANA U NOVOM BEČEJU

Proteklog vikenda, drugu godinu za redom, Novi Bečej je bio domaćin jedinstvenog takmičenja u našoj zemlji - auto trke u samom centru naseljenog mesta.

U okviru „Nagrade Novog Bečeja 2020“, za razliku od prošlogodišnje auto slalom trke, po prvi put je vožena nova disciplina, „Super driver“, koja se može nazvati i „brzim slalomom“, jer je najsličnija ovoj disciplini uz veće prosečne brzine.

Kao i na slalomu, postoje kapije, ali su u slučaju „Super driver“-a umesto čunjeva usporenja napravljena od guma. Prvo takmičenje u novoj disciplini je uprkos kratkotrajnom nevremenu proteklo bez problema, a organizotor trke je bio ASU „Smart“ iz Beograda.

Od 34 prijavljena takmičara, trku u Novom Bečeju završilo je njih 28. Pobedu u generalnom plasmanu odneo je Nebojša Petković iz Železnika koji se takmičio za ASU „Racing Tribe“ u Zastavi Jugo 55 hibrid. Na drugom mestu se našao Miloš Stevanović sa skoro 20 sekundi zaostatka za prvoplasiranim, dok je treći bio Predrag Milić, obojica u Hondi Sivik.

Pored pobede u generalnom plasmanu, Nebojša Petković je osvojio i prvo mesto u okviru takmičenja za juniore, dok je bio prvoplasirani i u klasi 8, u kojoj se takmiče vozila do 1.600 kubika.

Jedina takmičarka u okviru trke u Novom Bečeju bila je Bjanka Ostrogonac iz Futoga u automobili Fijat Punto koja je i ove godine zauzela prvo mesto u kategoriji dama, ali i drugo mesto u klasi 5, u kojoj se takmiče vozila preko 1.200 kubika.

U okviru „Nagrade Novog Bečeja 2020“ takmičari su vozili u ukupno 8 klasa, a takmičili su se serijski automobili u kategoriji sprint i u kategoriji trkačkih automobila. Takmičenje u Novom Bečeju se vozi za šampionat Srbije.






Read 732 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…