Koncert - PESNICI S MUZIKOM

U subotu, 17.08.2019. u 20,30 sati u gradskom parku održaće se koncert ’’Pesnici s muzikom’’, koji će i svečano zatvoriti 24. saziv likovne kolonije ’’Tiska Akademija Akvarela’’.

Tri novosadska kantautora, Nemanja Nešić, Miloš Zubac i Milan Korać, okupili su se u okviru jedinstvenog autorskog projekta koji promoviše poeziju pesnika sa ovih prostora, a koju su obojili svojim muzičkim vizijama. Na repertoaru su pesme Miloša Crnjanskog, Dobriše Cesarića, Vladislava Petkovića Disa, Milutina Bojića, Miroslava Antića, Pera Zubca, Duška Trifunovića, Milovana Danojlića, Jovana Jovanovića Zmaja, Ivana Aralice i Miloša Galetina.

Osobenost programa čine i retke anegdote iz života pesnika na čije stihove izvode svoju muziku. Ovakav koncept imao je premijeru na Kantautorskom festivalu "Poezika" 2017. godine, a velika čast trojici novosadskih kantautora bila je da sa bendom izvede "Pesnike s muzikom" na Svečanom zatvaranju 64. Sterijinog pozorja, juna ove godine, u Srpskom narodnom pozorištu.

Nemanja Nešić - vokal, gitara
Miloš Zubac - vokal, gitara
Milan Korać - vokal, gitara
Svetozar Nešić - klavir
Nenad Patković - gitara


                                            

                Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…