URNEBESNA KOMEDIJA "UDAJ SE MUŠKI"

Urnebesna komedija ’’UDAJ SE MUŠKI’’ gostuje u Domu kulture opštine Novi Bečej
Četvrtak, 25.04.2019.g. u 20,00h
Ulaznica: 400 din.
Ulaznice u pretprodaji radnim danima od 08,00h do 15,00h u prostorijama Doma kulture

Pisac: Dunja Petrović Režija: Marija Lipkovski
Igraju: Snežana Savić, Stefan Uroš Tešić, Predrag Kotur, Aleksandar Jovanović, Miloš Đorđević i Ratko Tankosić
Produkcija: ISPAD - Centar za interaktivnu umetnost, Beograd Najbolja beogradska komedija u sezoni 2016-2017, po oceni pozorišnih kritičara, ali i gledanosti.


U glavnoj i jedinoj ženskoj ulozi je naša proslavljena glumica Snežana Savić, koja će udahnuti život liku jedne pomalo otkačene tašte.
Svi želimo venčanje iz snova, svi oni kojima je ono neophodan životni korak. Jedno venčanje otkriće tajne, razotkriti karaktere likova i stvoriti tenzije, a likovi će ispisati još po neki važan događaj u svojim životima i doneti presudne životne odluke.

Urnebesna komedija situacije današnjice i sutrašnjice, komad o našim ljudima, jer takve najbolje znamo i osećamo. Komedija koja će vas naterati da se prepoznate, da se upustite u avanturu i zapitate se šta pokreće naše živote i koliko su zapravo zamršeni međuljudski odnosi…
Okosnicu predstave čini organizacija jedne svadbe prilikom koje dolazi do različitih peripetija vrlo tipičnih za domaći mentalitet. Niz svađa, dobro osmišljenih laži, spletki, kao i nezaobilaznog ogovaranja začiniće ovu (ne)običnu svadbu i utisnuti publici osmeh na lice. 


SIŽE:

Predstava “Udaj se muški” prati tri prijatelja. Dobrica, mlak i bez ambicija, doveden je pred svršen čin: njegova devojka Sandra, žena čvrstog i nemogućeg karaktera, želi da se venčaju i odsele iz stana njene majke u Dubai, gde je dobila posao. Iz Emirata ona telefonom izdaje zadatke za organizaciju venčanja u roku od 10 dana, kada će se vratiti u Beograd.

Problem nastaje kada Dobrica sazna da je Lepi, njegov prijatelj kome je pozajmio novac iz fonda za venčanje, taj novac uložio u biznis – sa lešnicima. Ali oni nisu rodili.

Pod budnim okom Tašte, Dobrica, Lepi i Vektor – prijatelj racionalan i odmeren, upuštaju se u avanturu organizacije venčanja bez novca, uz nemoguće zahteve koji samo stižu od buduće mlade. Uz ideje i maštu, osnivaju agenciju za organizaciju svadbi, prave konkurs i postavljaju oglas – ali odziv nije veliki. Jedan čovek se ipak javlja, prihvata da bude Volonter u izmišljenoj agenciji. Ali i on ima tajnu.

Ova vodviljski urađena priča, komedija bez psovki i vulgarnosti, prepuna spletki i sitnih laži, začinjena je originalnom muzikom i songovima. Smešna, ali i gorka priča o našim ljudima i mentalitetu, rađena prema tekstu mlade dramaturškinje Dunje Petrović, a režiju potpisuje rediteljka Marija Barna Lipkovski, koja je inače režirala i u Ateljeu 212 i Beogradskom dramskom pozorištu. 

                                            

                Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…