PROJEKCIJA DIGITALNO RESTAURIRANOG FILMA "TRI KARTE ZA HOLIVUD"

U okviru projekta ‘’Vip kinoteka’’, u petak 15. marta 2019.g. sa početkom 19,00 sati u prizemlju Doma kulture opštine Novi Bečej biće prikazana besplatna PROJEKCIJA DIGITALNO RESTAURIRANOG FILMA "TRI KARTE ZA HOLIVUD".

Tri karte za Holivud je srpski film snimljen 1993. godine. Režirao ga je Božidar Nikolić, a scenario je napisao Željko Mijanović.

Projekat ‘’Vip kinoteka’’ ima za cilj da sačuva i zaštiti ostvarenja koja su obeležila srpsku kinematografiju, a proglašena su za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja.

Jugoslovenska kinoteka u saradnji sa VIP mobajl i Centar filmom je restaurirala ovaj filmski klasik. Specijalna projekcija je održana 20. februara 2019. u svečanoj sali Jugoslovenske kinoteke.

Film predstavlja priču o trojici dečaka koji opčinjeni magijom sedme umetnosti odlučuju da iz svoje zabite varošice pobegnu, ništa manje, nego pravo za Holivud.

U isto vreme lokalni policajac euforično organizuje doček predsednika države, a njegovi „strogo kontrolisani“ građani pod utiskom dramatičnih događaja oko Kube 1962. godine, počinju da se dele na dva tabora, rešeni da isteraju do kraja ono što neće uspeti Hruščov i Kenedi.

Glumci: Branislav Lečić, Bogdan Diklić, Neda Arnerić, Ljubiša Samardžić, Velimir Bata Živojinović, Danilo Lazović, Josif Tatić...                                              

                Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…