NAJAVA KONCERTA  „ŠANSONE LORANA PROKOPIĆA“

U susret Novoj godini Dom kulture opštine Novi Bečej organizuje Koncert šansone Lorana Prokopića povodom 40 godina od smrti Žaka Brela. Koncert će se održati u četvrtak, 27.12.2018.g. 19,30h u pozorišnoj sali Doma kulture. Ulaz je slobodan!

 Centralni deo koncerta posvećen je najautentičnijem predstavniku francuske šansone Žaku Brelu, a na repertoaru će se naći i najlepše francuske i domaće šansone (Edit Pjaf, Šarl Trene, Žorž Mustaki, Dragan Stojnić, Arsen Dedić, Ibrica Jusić i dr)

Nastupaju:

Loran Prokopić - vokal i gitara

David Klemm - klavir

Dragana Kuzmanović - harmonika

Umetnik Loran Prokopić je rođeni Parižanin i njegov susret sa šansonom datira još od detinjstva. Poslednjih nekoliko godina intenzivno se bavi promocijom domaće i francuske šansone pevajući i svirajući pesme Dragana Stojnića i francuskih šansonjera poput Šarl Aznavur, Žilber Beko, Iv Montan, Žak Brel, Edit Pjaf i mnogih drugih… Živi i stvara na relaciji Novi Sad – Pariz i do sada je uspešno realizovao brojne koncerte u Srbiji i Francuskoj.

David Klemm je pijanista i korepetitor, stručni saradnik na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Blisko sarađuje sa Srpskim narodnim pozorištem u Novom Sadu. Više puta je nagrađivan kao pijanista i kompozitor.

Dragana Kuzmanović je nastavnik harmonike u Muzičkoj školi u Šidu. Sarađuje sa Srpskim narodnim pozorištem u Novom Sadu kao instrumentalista. Vodi Udruženje ‘’Eufonija’’, organizator je Festivala harmonike i time doprinosi promociji tog instrumenta.

                                            

                Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…