XXV SAZIV TISKE AKADEMIJE AKVARELA

U Domu kulture opštine Novi Bečej u periodu od 10 - 14. avgusta 2020.godine održaće se XXV Međunarodna likovna kolonija ’’Tiska Akademija Akvarela’’.

Učesnici ovogodišnjeg saziva su: Aleksandar Saša Bogdanović (Vršac), Dimitrije Кolarević (Bački Jarak), Momir Armuš (Sokobanja), Vilmoš Harmoš (Novi Sad), Pavle Nacković (Aleksinac), Žarko Vučković (Gornji Milanovac), Miloš Sarić (Кragujevac), Ana Vidmar (Ljubljana/Slovenija), Sonja Bregun (Đurđevo), Emil Čorba (Torda), Branislav Stojančev Paša (Novi Bečej), Timea Čajka (Novi Bečej) i Edit Zerebelji Tenji (Novi Bečej).

Obzirom na situaciju izazvanu Кovidom 19, uz poštovanje propisanih mera i odluka za sprečavanje širenja virusa, slikari će raditi od kuće i svoje radove poslati Domu kulture. U galeriji TAA stvaraće učesnici ovogodišnje kolonije iz Novog Bečeja.

Povodom proslave jubileja, 25 godina od osnivanja kolonije, u galeriji TAA, 10. avgusta 2020.g. sa početkom u 11,00 časova biće otvorena retrospektivna izložba slika TAA na kojoj će biti izložen po jedan rad svakog učesnika kolonije, a izložba će biti dostupna za individualne posete.
Nakon toga, biće upriličeno otkrivanje slike ’’Atlantida’’ (akvarel, 73x284cm) umetnika iz Vršca, Aleksandra Saše Bogdanovića. Akvarel će za stalno biti postavljen u holu Doma kulture.

Otvaranje izložbe slika sa prošlogodišnjeg, 24. saziva kolonije održaće se istog dana, 10. avgusta, na Tiskom keju, sa početkom u 18,00 časova. Svi ljubitelji ove umetnosti moći će da je pogledaju u parku u periodu od 10-14. avgusta od 18,00 do 20,00 časova, a nakon toga biće postavljena u galeriji ’’Selo’’ narednih meseca dana i dostupna za individualne posete.

Program otvaranja biće snimljen i emitovaće se na YouTube kanalu i Facebook stranici Doma kulture. 






                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…