OPŠTINI NOVI BEČEJ 1,5 MILIONA EVRA ZA RAZVOJ INFRASTRUKTURE

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić potpisao je sa predstavnicima šest lokalnih samouprava ugovore o bespovratnoj dodeli sredstava u okviru projekta razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja lokalnih samouprava - "LIID projekata".

Vesić je novinarima u Vladi Srbije nakon potpisivanja tih dokumenata rekao da je ukupna vrednost devet projekata 5,9 miliona evra.

Ugovore o dodeli bespovratnih sredstava Vesić je potpisao sa predstavnicima Novog Sada, opština Svrljig, Novi Bečej, Ljubovije, Bajina Bašta i Odžaci.

On je naglasio da su projekti poput ovog najbolji primer kako treba ravnomerno i održivo razvijati zemlju stvarajući najpovoljnije uslove za bolji i komforniji život svih građanki i građana.

Zahvaljujući današnjem potpisivanju dokumenata počinje realizacija projekata iz oblasti razvoja lokalne infrastrukture, projekti rehabilitacije i rekonstrukcije saobraćajne infrastrukture, izgradnja pešačkih prelaza, biciklističkih staza, prostora za javni prevoz, povećanje otpornosti saobraćajne infrastrukture na klimatske promene, ozelenjavanje javnih površina, razvoj sistema pametnih gradova i održive urbane mobilnosti, izradu planskih dokumenata i razvoj institucionalnih i kadrovskih kapaciteta jedinica lokalnih samouprava i to je prilika da opštine realizuju projekte koje će doprineti uređenijim i kvalitetnijim mestima za život naših građana.

Projekat LIID ukupne vrednosti od oko 300 miliona dolara je znak da Srbija krupnim koracima korača napred a da se pri tome ravnomerno ulaže u sve opštine i gradove Republike Srbije i da se razvoj Srbije ogleda, ne samo u većim gradovima, već u svim delovima države i to je jedini način koji nosi sa sobom uspeh i prosperitet države.

Jedan od najboljih primera je i opština Novi Bečej koja je imala nesreću da 40 godina nije imala skoro nikakva ulaganja, niti novih investicija... Opština u kojoj 1986 godine izgrađen zadnji objekat javne namene, uz nerazumevanje kako Republike, tako i lokalnih vlasti koje su vlast vršile zarad sebe samih a ne građana. U prethodnih osam godina je uloženo u opštinu Novi Bečej 4,8 milijardi dinara, sredstava Republike, Pokrajine i lokalne samouprave u poboljšanje uslova života do tada devastirane opštine, između ostalih i kroz projekat čista Srbija, ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, od danas i kroz LIID projekat a u bliskoj budućnosti i projektu brze saobraćajnice ''Osmeh Srbije''.

Sredstva koja nam je država obezbedila su za nas više nego značajni iznosi, i što je za nas vrlo važno - bespovratna su sredstava, koji će omogućiti da realizujemo projekte unapređenja ne samo infrastrukture ili upravljačkih kapaciteta lokalne administracije, već života građana kroz rešavanje višedecenijskih problema, putne ifrastrukture, ekoloških lokalnih ili klimatskih kritičnih tačaka koje lokalne samouprave imaju, zaključio je predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović.

Vrednost projekta je 1.5 miliona evra i podrazumeva rekonstrukciju ulice Ive Lole Ribara, zacevljenje kanala 53 na ulazu u Novi Bečej, čime će se rešiti, ne samo vizuelno ulaz u naseljnjno mesto, već i višedecenijski problem sa ulivanjem fekalne kanalizacije u taj kanal, kao i izgradnja parkinga u ulici Tiska (nekadašnja ulica Stočni trg).

 

Read 31 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…