POZIV ZA UVOĐENjE U VOJNU EVIDENCIJU

Ministarstvo odbrane Republike Srbije objavilo je opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju.

"Na osnovu člana 15. Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi (Sl. glasnik RS broj 88/09, 95/10 ) i člana 4. stav 3. Uredbe o načinu i postupku izvršavanja vojne, radne i materijalne obaveze (Sl. glasnik RS, broj 100/11.), pozivaju se sva lica muškog pola, državljani RS, rođena 2006. godine i starijih godišta (1994-2005. god.) koji nisu uvedeni u vojnu evidenciju, sa teritorije opštine Novi Bečej, da se jave Centru Ministarstva odbrane Zrenjanin u kancelariju Ministarstva odbrane Novi Bečej, ulica Maršala Tita 66, soba broj 4, radi uvođenja u vojnu evidenciju.

Uvođenje u vojnu evedinciju vršiće se svakog radnog dana, u periodu od 15.januara do 29. februara 2024. godine, u vremenu od 09:00-15:00 časova.

Regrut koji se uvodi u vojnu evidenciju treba da ponese ličnu kartu. Ukoliko je ne poseduje, na uvid poneti drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet, a u inostranstvu – važeću putnu ispravu.

Regruti koji borave u inostranstvu dužni su da se, radi uvođenja u vojnu evidenciju, jave nadležnom diplomatskom – konzulatnom prestavništvu Republike Srbije.

 


Centar Ministarstva odbrane Zrenjanin


Read 115 times

                                            

                Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…