OPŠTINI NOVI BEČEJ 140 MILIONA ZA OPREMANJE INDUSTRIJSКE ZONE

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić uručio je danas u Pokrajinskoj vladi predsedniku opštine Novi Bečej Saši Maksimoviću ugovor o sufinansiranju investicionih projekata u industrijsko-poslovnoj zoni, u vrednosti od 140 miliona dinara.

Za istu namenu iz budžeta opštine biće izdvojeno 40 miliona dinara, potvrdio je Maksimović.

„Mera podrške za investicione projekte u industrijsko-poslovnim zonama donela je znatne rezultate kada govorimo o stvaranju zdravog poslovnog ambijenta za privlačenje domaćih i stranih investicija, a najvažnije je otvaranje novih radnih mesta“, poručio je Sofić i najavio da se u Novom Bečeju već očekuje otvaranje pogona dve kompanije – američke i belgijske.

Reč je o američkoj kompaniji „Ecor Global“, koja se bavi proizvodnjom ekoloških ploča od poljoprivrednih ostataka, a izgradnja pogona podrazumeva ulaganje vredno više od 70 miliona evra i najmanje 100 novih radnih mesta. Belgijska komapnija „Somnis Bedding“, koja se bavi proizvodnjom dušeka, investiraće preko 10 miliona evra, a samo u prvoj fazi očekuje se zapošljavanje 120 radnika.

Prema rečima sekretara Sofića, komisija za vrednovanje projekata izabrala je šest projekata i preuzela realizaciju javne nabavke za izvođače radova.

„Zbog rokova u postupku javne nabavke završen je deo nabavki i danas potpisujemo trojne ugovore sa izvođačima i predstavnicima opština Novi Bečej i Mali Iđoš, a u narednom periodu očekuje nas potpisivanje ugovora za dva projekta u Temerinu i po jedan u Rumi i Zrenjaninu“, kazao je Sofić.

Opredeljena sredstva usmerena su za izgradnju dela saobraćajnice u industrijskoj zoni „Izlaz“ u Novom Bečeju.






Read 145 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…