LIКOVNA КOLONIJA SVE VEĆEG SRCA

U privatnoj galeriji „Garažerija“ i dvorištu porodične kuće Nadice Josimović u Novom Bečeju je održana 6. po redu likovna kolonija pod nazivom „Mala kolonija velikog srca“, a ovog puta slikali su odrasli, dok će deca, koja su uvek bila deo ove jedinstvene kolonije, slikati zasebno u toku leta.

I ovog puta kolonija je bila humanitarnog karaktera, a prikupljena sredstva od prodaje ovogodišnjih slika tokom Velikogospojinskih dana biće, kao i ranijih godina, upućena za lečenje mladog Novobečejca, Pavla Vlaškalina. Likovnu koloniju organizovalo je novobečejsko Udruženje „Кnap“ uz podršku lokalne samouprave.

Među onima koji su začetnici „Male kolonije velikog srca“ jeste i poznati slikar Janoš Mesaroš, rođeni Novobečejac koji ne propušta ušeće u istoj.

Po prvi put na likovnoj koloniji u novobečejskoj „Garažeriji“ ovo godine našao se i Borivoj Ivanić iz Novog Bečeja koji se slikarstvom, kako kaže, bavi od svojih školskih dana.

Svoju ekspresivnu umetnost i dar za slikarstvo sa prisutnima je i ove godine podelio Braco Azarić, slikar iz Novih Кozaraca.






Read 208 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…