SEDAMDESET GODINA ZAJEDNIŠTVA

Šta je sve potrebno da bi jedna bračna zajednica opstala punih 70 godina znaju Desimirka (92) i Milan Tomašev (94) iz Novog Bečeja koji su 1. marta ove godine proslavili 7 decenija zajedničkog života.

Kako se prisećaju, videli su se tri puta pre nego što su odlučili da se venčaju te davne 1953. godine. Na pitanje da li su očekivali da će njihov brak potrajati toliko dugo, ovi devedesetogodišnjaci odgovaraju da nikad nisu razmišljali previše o tome šta ih čeka, jer je najvažnije bilo živeti u trenutku i boriti se za pristojan život njih i njihovo dvoje dece.

Deda Milan se prvi prisetio svog upoznavanja sa Desimirkom nakon što je posle odsluženog vojnog roka otišao u Zvornik da radi, dok se baka Desimirka kratko osvrnula i na svoj „recept“ za dugotrajan brak.

Bračni par Tomašev posetio je i predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, sa svojim saradnicima i uz tortu čestitao im na velikom jubileju.

 

Read 261 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…