OPŠTINSКA SMOTRA RECITATORA NA ZAVIDNOM NIVOU

U Domu kulture opštine Novi Bečej održano je Opštinsko takmičenje recitatora, u organizaciji Narodne biblioteke Novi Bečej, u okviru 55. smotre pod nazivom „Pesniče naroda mog“.

U revijalnom delu predstavili su se polaznici Predškolske ustanove „Pava Sudarski“, a potom je usledio takmičarski deo u kom je učešće uzelo 50 učenika raspoređenih u 3 uzrasne grupe. O daljem plasmanu odluku je doneo tročlani žiri u sastavu predsednice Edit Zerebelji Tenji i članova Zoltana Rokuša i Elizabete Šijačić.

Žiri naročito ističe i značaj odabira pesme koja, pre svega, treba biti prilagođena uzrastu takmičara kako bi mogao da je doživi i iznese na pravi način.

Ove godine, takmičili su se učenici osnovnih škola „Miloje Čiplić“ i „Josif Marinković“ iz Novog Bečeja, Osnovne škole „dr Đorđe Joanović“ iz Novog Miloševa i „Dositej Obradović“ iz Bočara, kao i Srednje škole Novi Bečej.

Jovana Majinski i Milica Bugarski predstavljaće Srednju školu Novi Bečej na zonskom takmičenju koje će se održati 12. marta u Čoki. Кada je u pitanju srednji uzrast, najuspešniji bili su Sergej Кonrad, Teodora Vlahović i Milana Baštovanov iz Novog Miloševa, dok su među najmlađima plasman na takmičenje u višem rangu zaslužili Aleksej Živanović, Aleksandar Кrunić i Žombor Ereš iz Novog Bečeja.






Read 242 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…