POVEĆANjE CENA USLUGA SAKUPLjANjA I TRANSPORTA KOMUNALNOG OTPADA

U zgradi Opštinske uprave u Novom Bečeju danas je održana 57. sednica Opštinskog veća opštine Novi Bečej na čijem dnevnom redu se našlo ukupno 11 tačaka.

Članovi Veća, između ostalog, utvrdili su predlog odluke o usvajanju Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Novi Bečej za tekuću godinu. Takođe, utvrđen je i predlog Rešenja o davanju saglasnosti na cene komunalnih usluga sakupljanja i transporta komunalnog otpada u novobečejskoj opštini od strane „Brantner otpadne privrede d.o.o.“, uz povećanje od 8% u odnosu na dosadašnje cene.

Tako će građani u kategoriiji domaćinstava od 1. oktobra po članu domaćinstva za pomenute usluge morati da izdvoje 198,81 dinar, dok će cena za privredne subjekte sa malim količinama otpada po m2 prostora koji koriste za obavljanje delatnosti biti 33,47 dinara, sa srednjom količinom otpada 36,16 dinara, odnosno sa velikom količinom otpada 39,90 dinara, dok će cena komunalnih usluga za javna preduzeća po m2 prostora koji koriste za obavljanje delatnosti iznositi 13,95 dinara.

Cena komunalnih usluga sakupljanja i transporta komunalnog otpada za domaćinstva koja se smatraju socijalnim slučajem po članu domaćinstva ostaje nepromenjena i iznosi 150,12 dinara.

Ovom prilikom usvojen je i predlog Rešenja o utvrđivanju cena obroka koji se pripremaju u Domu za odrasla i starija lica „Sveti Vasilije Ostroški - Čudotvorac“ u Novom Bečeju, uz povećanje istih za 50 dinara.

U okviru 57. sednice Opštinskog veća bilo je reči i o raspisivanju novog javnog konkursa za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima na teritoriji opštine Novi Bečej, a koje se tiču solarnih panela i cirkulacionih pumpi.

Članovi Opštinskog veća doneli su i rešenja o imenovanju organizacionih odbora predstojećih kulturnih manifestacija: „Dani Teodora Pavlovića“ u Novom Miloševu i „Dani Laze Telečkog“ u Kumanu.

 

Read 368 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…