POČELO OVOGODIŠNjE SKIDANjE USEVA SA UZURPIRANIH PARCELA

Opština Novi Bečej i ove godine nastavlja praksu skidanja useva na uzurpiranim parcelama poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u katastarskim opštinama Novi Bečej, Novo Miloševo, Kumane i Bočar.

Prema rečima Milana Stojšina, pomoćnika predsednika opštine Novi Bečej zaduženog za oblast poljoprivrede, lokalna samouprava ovu praksu sprovodi od 2016. godine i iz godine u godinu primetno je smanjenje uzurpacije poljoprivrednog zemljišta. Kako kaže, trenutno je u toku akcija skidanja useva na uzurpiranim parcelama pod pšenicom i ječmom. Iako se još uvek vrši mapiranje uzurpiranih parcela očekuje se da će ove godine biti od 160 do 180 hektara bespravno zasejanih useva, među kojima su pšenica, ječam, kukuruz i suncokret, ističe Stojšin.

On je ovom prilikom apelovao na sugrađane i da ne pale strništa.

Opština Novi Bečej je i ove godine odvojila sredstva za pomoć udruženjima u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u iznosu od milion i 100 hiljada dinara.

 

Read 411 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…