ULTRAZVUČNI PREGLEDI SRCA PONOVO U DOMU ZDRAVLjA NOVI BEČEJ

Zahvaljujući ugovoru potpisanom pre nekoliko godina između lokalne samouprave u Novom Bečeju i Instituta za kardiovaskularne bolesti, odnosno Instituta za plućne bolesti iz Sremske Kamenice, u Domu zdravlja u Novom Bečeju pacijente pregledaju specijalisti pomenutih zdravstvenih ustanova.

Iako su pregledi pulmogloga vršeni redovno, prema rečima direktora novobečejskog Doma zdravlja, dr Žarka Đorđevića, kardiolozi iz Sremske Kamenice u Novi Bečej ne dolaze od prošle godine, jer je došlo do kvara sonde ultrazvučnog aparata. Nakon što je opština Novi Bečej platila popravku iste, dobra vest je da će kardiološki pregledi biti nastavljeni od srede, 22. juna, ističe Đorđević

On se posebno osvrnuo na težak period u poslednje četiri godine blokade Doma zdravlja, ali i na značajna ulaganja uprkos krizi u medicinsku opremu i tehniku, odnosno u infrastrukturu i vozni park ove zdravstvene ustanove.

Đorđević, takođe, ističe da je nabavljena i potrebna oprema za zaposlene u vidu uniformi za hitnu medicinsku službu, ali i odeljenje opšte medicine, odnosno za doktore i sestre u ambulantama u naseljnim mestima opštine. U poslednje četiri godine uloženo je 20.5 miliona dinara u medicinsku opremu i još bezmalo 22 miliona za nemedicinsku opremu, zaključio je Đorđević.

Kako je period korona virusa doneo mnoge probleme, naročito u kadrovskom smislu, uprkos tome što je situacija danas mnogo bolja, još uvek ima dosta segmenata u radu Doma zdravlja koje treba poboljšati, smatra direktor ove ustanove.

 

Read 443 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…