NA 8. „POLjO-FESTU“ PREDSTAVLjENE I MAŠINE PROIZVEDENE U NOVOM BEČEJU

U petak, 27. avgusta, u okviru „Velikogospojinskih dana“ otvoren je i 8. po redu „Poljo-fest“, manifestacija regionalnog karaktera, koja godinama u nazad okuplja veliki broj privrednika i poljoprivrednika.

Iako je prethodnih godina podrazumevala nešto bogatiji program poput panel diskusija, različitih takmičenja, izložbi krupne, sitne stoke i sitnih životinja i zabavnog sadržaja za najmlađe, ova poljoprivredna smotra i ovoga puta zadržala je osnovnu ideju, a to je prezentacija velikog broja priključnih i pogonskih mašina renomiranih brendova.

Kako ova tradicionalna podmanifestacija ima značajnu ulogu u promociji poljoprivrede i razvijanju vojvođanskog agrara, otvaranju ovogodišnjeg “Poljo-festa” prisustvovali su i predstavnici Privredne komore Budimpešte koji su sa prisutnima razgovarali na temu razvijanja saradnje između mađarskih i privrednika iz Srbije. Jedna od tema sastanka bila je i proizvodnja i distribucija hibridnih i električnih automobila, naveo je Oto Kišmarton, koordinator Informativne kancelarije Privredne komore Budimpešte, koja je 2019. godine otvorena u Novom Bečeju.

Poseta predstavnika budimpeštanske Privredne komore najbolje govori u prilog tome da je, osim za razmenu znanja i upoznavanja poljoprivrednih proizvođača sa novim tehnologijama, “Poljo-fest” od izuzetnog značaja i za razvoj drugih oblasti, poput privrede i turizma.

 

Read 66 times

                                            

        Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…