NA SEDNICI SO NOVI BEČEJ USVOJEN DRUGI REBALANS BUDžETA

Na 10. sednici Skupštine opštine Novi Bečej, održanoj danas, u zgradi Radničkog univerziteta, kao najvažnija tema istakla se prva tačka dnevnog reda koja se odnosila na usvajanje Predloga 2. rebalansa budžeta opštine za 2021. godinu: „U ovom trenutku stvorili su se uslovi da se odblokira budžet Opštine.

Dakle, ovo je iznuđeni rebalans budžeta, iznudile su ga škole, a ne mi i s obzirom da imaju neplaćene račune za struju, grejanje i tako dalje, u momentu kad su ti računi stigli oni nisu imali poziciju da budu u svojim budžetima, već su blokirali budžet Opštine. Sada su se stekli uslovi da se bukvalno budžet Opštine odblokira, ali samim tim i škole i da rešimo probleme sa grejanjem, strujom i svim njihovim troškovima“, objasnio je Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej.

Na sednici se raspravljalo i o utvrđivanju cene boravka dece u Predškolskoj ustanovi „Pava Sudarski“ Novi Bečej koja će na osnovu donetog Rešenja biti uvećana za 15%: „Moram vas podsetiti da cena nije menjana od 2013. Godine, dakle, punih 8 godina. Ja razumem muku i imali smo čak i drugu tačku koja se odnosila na izdavanje lokacijskih usluga koja je opet udarac na građane, to smo ,zahvaljujući odborničkoj grupi Spske napredne stranke, prihvatili, da se cena za građanstvo ne menja, ali što se tiče predškolske ustanove, nažalost bili smo prinuđeni, zbog održavanja i svega, da povećamo cene, međutim, nije im odobrena cena koliko su tražili. Ekonnomska cena je bila negde oko 20%, čak i nešto preko toga, a ovo je značajno manje, u svakom slučaju. Jeste udar, razumem, ali svesni ste i sami činjenice da cene idu gore i da nke stvari moraju da se ukalkulišu u tu cenu.“, navodi Maksimović.

Između ostalog, odbornici su doneli Odluke o pokretanju postupka izrade Plana razvoja opštine Novi Bečej za period od 2022. – 2032. godine, kao i Odluku o stalnim manifestacijama od značaja gde su, kao 16. na listi, u ovu kategoriju uvrštene Auto trke u okviru takmičenja „Super Driver CUP” - „Nagrada Novog Bečeja“.

 

Read 249 times

                                            

                Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…