POKRENUTA PROCEDURA ZA PROGRAM ENERGETSKE SANACIJE, VIŠE CENE BORAVKA DECE U VRTIĆIMA

U zgradi Opštinske uprave u Novom Bečeju danas je održana 25. sednica Opštinskog veća opštine Novi Bečej na čijem dnevnom redu se našlo 17 tačaka.

Svakako među najvažnijima bile su tačke u vezi sa donošenjem Pravilnika o sufinansiranju mera energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koji u potpunosti reguliše ovu oblast, odnosno Odluke o raspisivanju javnog konkursa za učešće privrednih subjekata koji će građanima vršiti ugradnju i izvođenje radova u okviru pomenutog programa Ministarstva rudarstva i energetike koji sprovode lokalne samouprave, a za koji je u opštini Novi Bečej izdvojeno ukupno 4,8 miliona dinara u sklopu čega lokalna samouprava učestvuje sa polovinom opredeljenih sredstava (dokumenta dostupna na sajtu opštine Novi Bečej). Prema rečima načelnice Opštinske uprave Novi Bečej, Tamare Popov, raspisivanje javnog poziva za izbor direktnih korisnika građani mogu očekivati najmanje za oko mesec dana. Načelnica je ovom prilikom izdvojila i druge važne tačke sa održane sednice Opštinskog veća, a jedna od njih tiče se obnove spomenika Crvenoarmejcima na Tiskom keju u Novom Bečeju.

Kada je predlog za povećanje cena boravka dece u PU „Pava Sudarski“ koje su poslednji put menjane 1. janura 2014. godine u pitanju, ono podrazumeva poskupljenje usluge za 15 posto, pa bi roditelji trebalo da izdvoje sledeće iznose: za celododnevni boravak dece od 1 do 3 godine - 4.092,45 dinara, od 3 do 3,5 godine - 4.442, 45 dinara, za poludevni boravak - 1.968,00 dinara, za pripremni celodnevni boravak - 2.826, 70 dinara, odnosno za pripremni poludnevni boravak - 1.109,75 dinara. Novi cenovnik bi trebalo da stupi na snagu od 1. septembra ove godine.

Na 25. sednici Opštinskog veća doneto je i rešenje o davanju saglasnosti na pravila i program manifestacije „Tiska akademija akvarela“ koja će se ove godine održati od 16. do 20. avgusta u Domu kulture opštine Novi Bečej.

 

Read 605 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…