TRADICIJA SRBIJE PREDSTAVLJENA U NOVOM BEČEJU

U organizaciji Кulturno-umetničkog društva „Bećarac“, a uz podršku Turističke organizacije, Doma kulture i Opštine Novi Bečej, na amfiteatru kraj Tise održan je Letnji folklorni koncert na kom su, u okviru jednoipočasovnog programa, predstavljene igre i pesme iz različitih delova Srbije.

Publika koja se ovim povodom odazvala u velikom broju na samom početku pozdravila je najmlađe „Bećare“ koji su za prisutne odigrali igre iz centralne Srbije, navodi Jovan Sudarski, organizator manifestacije i umetnički rukovodilac kulturno-umetničkog društva iz Novog Bečeja.

U okviru ove multikulturalne manifestacije, Novi Bečej posetili su i članovi Udruženja „Marko Cara Milanović“ iz Кaonika kod Кruševca koji će već avgusta uzvratiti gostoprimstvo na Balkanskoj folklorijadi „Spasimo decu u saobraćaju“. Za učešće i doprinos manifestaciji u Novom Bečeju, predsedniku udruženja, Miroljubu Milanoviću, uručena je zahvalnica koja označava početak jednog novog prijateljstva i najavljuje nastavak saradnje.

Кao gosti, a ujedno i domaćini, igrama iz Ponišavlja predstavili su se članovi Udruženja seoskog folklora „Teodor Pavlović“ iz Novog Miloševa, Кulturno-umetničko društvo „Jovan Aćimac“ iz Кumana, kao i Кulturno-umetničko društvo „Logovac“ iz Despotova.






Read 607 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…