POSETA MINISTARKE GORDANE ČOMIĆ SREDNjOBANATSKOM UPRAVNOM OKRUGU

DANAS JE U BAROKNOJ SALI GRADSKE KUĆE ODRŽAN RADNI SASTANAK SA MINISTARKOM GORDANOM ČOMIĆ I NjENIM SARADNICIMA. TEMA SASTANKA BILA JE „ CILjEVI ODRŽIVOG RAZVOJA – SRBIJA 2030.“

Prepoznajući potrebu zaštite i unapređenja ljudskih i manjinskih prava i značaj društvenog dijaloga Vlada Republike Srbije je po prvi put obrazovala Ministarstvo koje se bavi ovim pitanjem.

Društveni dijalog služi da razgovaramo i razmenimo informacije o bitnim temama za naše društvo. Na početku načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević je pozdravila sve prisutne i predstavila učesnike u dijalogu.

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić je istakla da će u narednom periodu obići sve okruge u Srbiji i da je Srednjobanatski upravni okrug sedamnaesti po redu.

Cilj ovih radnih sastanaka je razgovor sa načelnicima okruga, predstavnicima lokalnih samouprava, predstavnicima centara za socijalni rad, Savetima za nacionalne manjine, članovima Komisije za rodnu ravnopravnost, predstavnicima civilnog sektora-NVO i svih onih na nivou lokalne samouprave koji primenjuju zakone iz nadležnosti tog Ministarstva.

Zadatak Ministarstva je da načelnicima okruga i lokalnim samoupravama olakša primenu zakona u praksi , samim tim pomognu bržem rešavanju problema koji se tiču obrazovanja, finansija, zdravog života.

Da naši građani znaju da zakone koje donosimo smanjuju diskriminaciju, da su to zakoni koji promovišu manjinska prava, prava žena i sam društveni odnos među ljudima. U dijalogu su učestvovali predstavnici lokalnih samouprava sa teritorije Srednjobanatskog upravnog okruga, načelnik Policijske uprave, direktori Centara za socijalni rad, direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje, sekretarka Crvenog Krsta, predsednice Komisije za rodnu ravnopravnost, predstavnici za nacionalne manjine i civilnog sektora.

 

Read 572 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…