OBAVEŠTENjE O JASLICAMA

Godine 2016.,pokrenuta je građanska inicijativa za otvaranje jaslica, kao i još jedne grupe dece za celodnevni boravak. SVI članovi sadašnjeg Saveta Mesne zajednice Kumane su podržali ovu građansku inicijativu za koju se još uvek zalažemo.

Nakon prikupljenih potpisa od ciljne grupe, odnosno od roditelja koji su tada imali decu odgovarajućeg uzrasta, ova inicijativa je predata predsedniku opštine Saši Maksimoviću. Opština Novi Bečej je podržala ovu inicijativu ali se došlo do konstatacije da postoje problemi finansijske prirode, kao i problem zabrane zapošljavanja ali da će se izgradnja jaslica razmatrati kada se za to steknu uslovi. Dobijen odgovor smo uvažili ali smo i pored toga često intenzivirali ovu temu, kako na sednicama Saveta MZ, tako i razgovorima sa direktorom PU „Pava Sudarski“, Miloradović Draganom. To smo uradili i juče kada smo sazvali sastanak na koji smo pozvali predsednika opštine Sašu Maksimovića i predvodnika trenutno aktuelne peticije za izgradnju jaslica Biljanu Stojanov, sa kojima smo razgovarali o mogućnosti za izgradnju jaslica ili eventualnoj dogradnji postojećeg objekta vrtića koji je u sastavu OŠ „Stančić Milan –Uča“.

Prema rečima predsednika opštine, roditelji koji imaju decu starosti do 3 godine, moći će u APRILU mesecu da prijave svoju decu za jaslice. Prijavu bi trebalo da izvrše samo oni roditelji koji bi zaista u ovom trenutku upisali decu u jaslice, uzimajući u obzir da bi se boravak dece u jaslicama plaćao. U pitanju će biti PROBNI test, kako bi se na osnovu rezultata prijave videlo da li postoji opravdanost za otvaranje jaslica. O načinu i vremenu prijave bićete blagovremeno obavešteni.

 

Read 588 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…