POTPISAN UGOVOR O REALIZACIJI USLUGE LIČNOG PRATIOCA DETETA

Pokazujući brigu za našom decom i u cilju pružanja detetu odgovarajuće individualne podrške radi uključivanja u redovno školovanje i aktivnosti u zajednici, kao i uspostavljanja većeg nivoa samostalnosti, Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, je sa licenciranim pružaocem usluga, udruženjem građana Samopouzdanje iz Novog Bečeja, danas, potpisao Ugovor o realizaciji usluge ličnog pratioca deteta.

Usluga se finansira iz budžetskih sredstava Opštine Novi Bečej i deci sa smetnjama u razvoju ili invaliditetom je besplatna.

Usluga lični pratilac deteta dostupna je deci sa smetnjama u razvoju ili invaliditetom koja su uključena u vaspitno-obrazovni proces-predškolsku ustanovu ili školu, do kraja redovnog školovanja, uključujući završetak srednje škole.

Direktni korisnici usluge su deca sa smetnjama u razvoju, a indirektni korisnici usluge su porodice dece sa smetnjama u razvoju, nastavno osoblje i učenici u školi ili predškolskoj ustanovi. U pružanje ove usluge uključeni su kako stručni radnici tako i učitelji, nastavnici i škole. Pored podrške detetu ova usluga pruža svojevrsnu podršku i porodici.

 

Read 613 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…